Je ziet het steeds vaker voorbij komen: een kapsel dat zegt: ‘ik ben zo uit bed gestapt’. Veel celebrities zweren bij deze look en ook op de catwalk én simpelweg op straat wordt dit type kapsel steeds meer gespot. In tegenstelling tot perfect vallend en fijntjes verzorgd haar is dit kapsel juist ongepolijst en stoer en neemt bravoure hier het voortouw. Laat je overigens niet misleiden door de nonchalance die deze look uitstraalt: ironisch genoeg is er heel wat werk voor nodig om de ideale rommelige, casual look te creëren. Letterlijk zó uit bed stappen, je handen door je haal halen en de deur uit gaan is in vele gevallen niet genoeg om dit kapsel te kopiëren. Dat zou een absolute droom zijn, maar deze look vereist toch echt wat meer styling. Hoe kom je dan aan de perfecte rommelige look?

Zorg voor een goede voorbereiding


Een goede voorbereiding is voor het maken van deze look essentieel. De ideale bed head look creëer je het beste op droog haar. Als je je haar net gewassen hebt, kun je je lokken het beste aan de lucht laten drogen voor een speels effect. Als je wat meer haast hebt, kun je er ook voor kiezen om het ruwweg te föhnen: zo kun je al gelijk voor extra volume zorgen. Heb je je haar de dag ervoor al gewassen? Top! Aangezien je haar dan (als het goed is) al droog is, kun je zo aan de slag. Eventueel kun je wat droogshampoo gebruiken om meer textuur en volume te creëren. Breng daarnaast ook een stevige mousse in die meer body geeft aan het haar. Verder kun je gebruik maken van een lichte zeezoutspray als je voor een beachy uitstraling gaat.

Nonchalante krullen


Heeft je haar de perfecte hoeveelheid body en volume? Dan kun je gaan beginnen met de volgende stap: het krullen van je haar. Je kunt hiervoor gebruik maken van een wat smallere krultang. De krullen zullen er eerst waarschijnlijk netjes en gepolijst uitzien: dat is natuurlijk niet de bedoeling als je voor de ‘net uit bed’-look gaat! Om dit op te lossen vlak je met een stijltang de krullen iets af voor een natuurlijker effect. Vervolgens borstel je de krullen licht uit, dit kun je eventueel ook met je vingers doen als je veel slag wilt behouden. Breng wat kokosolie voor je haar aan in de puntjes om het geheel af te maken. Op deze manier creëer je toch nog een verzorgde uitstraling, wat je kapsel helemaal in balans brengt. Spray wat haarlak in je haar om je kapsel te fixeren, en klaar!