Het einde van het jaar komt er weer aan en dat betekent dat het ook weer tijd is om over te stappen! Het is een periode van overstappen op verschillende gebieden. Denk aan het overstappen van energiemaatschappij, zorgverzekeraar en overige verzekeringen. Van alle mogelijkheden van overstappen is het overstappen van zorgverzekeraar de meest voorkomende mogelijkheid om over te stappen. Dit komt omdat iedere Nederlander vanaf 18 jaar verplicht is een zorgverzekering te hebben. Dit betekent dus ook dat iedere Nederlander van 18 jaar of ouder de mogelijkheid heeft om over te stappen. In deze blog geven we je drie tips bij het overstappen van zorgverzekering!

Let op de contractlengte

Als je een bewuste overstapper bent, dan wil je waarschijnlijk ieder jaar overstappen van zorgverzekering. Het ieder jaar overstappen van zorgverzekering kan je ieder jaar weer geld besparen. Het is dan in dit geval dan ook belangrijk dat je ook dit jaar wederom een verzekering met een looptijd van één jaar kiest. Tijdens het zorgverzekering kiezen zul je goed op moeten letten waar je mee akkoord gaat. 

Eigen risico bepalen

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet bijdragen wanneer er zorgkosten gemaakt worden. Als je bijvoorbeeld weet dat je het komende jaar veel zorgkosten gaat maken, kies dan voor een zo laag mogelijk eigen risico. Hiermee verlaag je het bedrag dat je ineens moet bijbetalen als je de zorgkosten daadwerkelijk maakt. De beste zorgverzekering voor jou zal er eentje zijn met een laag eigen risico en een wat hogere maandpremie! Dit geldt andersom ook. Als je weet dat de kans groot is dat je geen kosten zult maken kun je kiezen voor een zorgverzekering met een hoger eigen risico. Je betaalt hierdoor minder maandelijkse premie.

Let op de welkomstcadeaus

Zorgverzekeraars proberen ieder jaar weer zoveel mogelijk nieuwe klanten te werven. Je kunt hier als potentiële nieuwe klant je voordeel uit halen. De zorgverzekeraars proberen mensen over de streep te trekken met aantrekkelijke welkomstcadeaus. Zo kun je bij de ene zorgverzekeraar enkele tientallen euro’s cadeau krijgen en bij de ander bijvoorbeeld cadeaukaarten. Vergelijk deze cadeaus goed met elkaar en bepaal aan de hand van jouw wensen voor welke cadeaus je kiest.

Mocht je je echt zorgen maken over je gezondheid kun je natuurlijk altijd een preventief medisch onderzoek laten uitvoeren!