Het volgen van een personal trainer cursus is niet verplicht en iedereen die zich registreert bij de Kamer van Koophandel mag zich personal trainer noemen. Echter, er zijn een aantal goede redenen waarom een dergelijke cursus wel de moeite waard is. Je moet er wat tijd en geld in steken, maar daarna gaat je carrière als personal trainer veel gemakkelijker van start. Hier vind je de belangrijkste voordelen waarvan je profiteert als je een personal trainer cursus gaat volgen.

 

  1. Veilig adviseren na een personal trainer cursus

In de meeste gevallen is de belangrijkste reden waarom het volgen van een personal trainer cursus een goed idee is, is omdat jij beslissingen gaat nemen over iemands gezondheid. En dat is iets wat je niet moet onderschatten. Als jij niet de juiste training hebt ontvangen dan kan het voorkomen dat je iemand vertelt iets te doen waardoor ze later een blessure oplopen. Dat is natuurlijk een situatie die je altijd wilt vermijden en dat kan met de juiste training.

 

  1. Gemakkelijker werk en meer klanten

Nadat je je personal trainer cursus hebt afgerond ga je aan het werk als personal trainer. Dat kun je doen bij een sportschool of je kunt voor jezelf beginnen. Ga je bij een sportschool werken, dan zullen ze je met het juiste diploma sneller aannemen. Ga je voor jezelf beginnen, dan vind je veel gemakkelijker cliënten, want je diploma is een bewijs van kwaliteit. Cliënten willen liever begeleid worden door iemand die de juiste training heeft gehad dan door iemand bij wie dat in twijfel getrokken kan worden.

 

  1. Je tarieven kunnen omhoog

Cliënten kiezen veel sneller voor een personal trainer die de juiste papieren heeft, en daar betalen ze dan ook graag wat meer voor. Met een diploma van een personal trainer cursus kunnen jouw tarieven omhoog. Ga je je daarna verder specialiseren, dan kun je je prijzen weer omhoog doen. Diploma’s zijn voor cliënten een belangrijk bewijs van kwaliteit, kennis en deskundigheid. Aangezien je geen diploma nodig hebt om jezelf personal trainer te noemen, is dat voor hen een goede reden om voor jou te kiezen.

 

  1. De overgang naar de sportschool is soepeler

Een personal trainer cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte rond je af in de klas of online en daarvoor moet je een test succesvol afronden. Het praktijkgedeelte is vergelijkbaar met een stage en je moet een aantal uren in de sportschool onder begeleiding werken als personal trainer voordat je je diploma krijgt. Dat maakt de overgang naar werk op jezelf een stuk soepeler en gemakkelijker.

 

  1. Een snelle start van je carrière

Nadat je je personal trainer cursus hebt afgerond kun jij dus direct aan de slag als personal trainer. En met dat papiertje komen de klanten sneller en heb je meer kans op een baan. Je bent goed voorbereid, hebt de kennis en praktijkervaring om er een succes van te maken en gaat een afwisselende, dankbare en interessante carrière tegemoet.