Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mensen kiezen voor botox. Je kan botox laten inspuiten bij een huidkliniek door een specialist. Wil jij eigenlijk wel weten hoe botox dan precies werkt? Dan hoef je niet verder te zoeken. Hieronder kan jij vinden hoe botox werkt en daarnaast is er wat belangrijke aanvullende informatie verzameld. Lees dus vooral verder.

Korte introductie

Voordat je kiest voor botox, is het misschien wel handig om te weten wat botox is. Veel mensen kiezen ervoor zonder ervan op de hoogte te zijn wat het precies is. Om precies te zijn, is botox een natuurlijk eiwit. Dit natuurlijke eiwit komt tot stand door een bacterie. Het is belangrijk dat botox niet gaat verwarren met fillers, want dat is weer wat anders. Botox blijft in ieder geval drie maanden zichtbaar, maar het kan zelfs zes maanden zichtbaar blijven. Ieder lichaam reageert uiteraard anders op botox. Als de resultaten weer gaan vervagen, zul je dus waarschijnlijk opnieuw moeten kiezen voor botox. 

Werking van botox

Het werd al hierboven toegelicht dat botox een natuurlijk eiwit is dat geproduceerd wordt door een bepaalde bacterie. Het zorgt ervoor dat de spieren die gespannen zijn, juist gaan ontspannen. De rimpels worden namelijk veroorzaakt door gespannen spieren. De desbetreffende bacterie zorgt in ieder geval voor de aanmaak van een aantal eiwitten. Die eiwitten leiden weer tot een verstoring van de signalen van de zenuwen naar de spieren. Hierdoor zullen de spieren niet meer aanspannen en kan je vaarwel zeggen tegen de rimpels.

Botox behandeling

Maar hoe ziet een botox behandeling er dan ongeveer uit? Het is als eerste stap wel zo handig om een consult te plannen. Tijdens deze afspraak kan jij precies aangeven waar jij botox zou willen. De huidtherapeut kan jou vervolgens voorzien van het beste advies. Er wordt in ieder geval een behandelplan opgesteld zodat de cosmetisch arts weet wat er moet gebeuren tijdens de afspraak. De meeste behandelingen duren dertig minuten of minder. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van de hoeveelheid botox die ingespoten moet worden. Overigens verschilt de behandeling natuurlijk per huidkliniek. 

Gebruik van botox

De meeste mensen denken dat een botox behandeling bij huidtherapie Amsterdam alleen voor rimpels bedoeld is, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Botox kan inmiddels voor verschillende dingen worden ingezet. Een bekende toepassing van botox is het verminderen van migraine. Veel mensen hebben door botox geen last meer van migraine. Daarnaast kan het mensen helpen die veel last hebben van tandenknarsen of transpireren. Botox wordt dus ook voor medische toepassingen gebruikt en dat kan veel mensen helpen. Neem dus contact op met een huidkliniek als jij denkt dat botox een goede optie is voor jou.